In ’t Veen Optiek Uithuizen wordt In het Zicht Optiek!

UITHUIZEN - Het verhaal is misschien al wel bekend. Twee jaar geleden werden Robin Weijenberg en zijn partner Boukje Miske de nieuwe eigenaren van In ’t Veen Optiek in Uithuizen.

De zaak waar de 27-jarige Robin stage liep voor zijn opticienopleiding. Dat beviel wederzijds zo goed dat ze met elkaar in contact bleven toen Robin de optometrie- opleiding ging volgen waardoor hij af en toe in de vakantieperiode bij kon springen. Het succesvol afronden van deze opleiding maakt hem naast opticien ook nog eens optometrist waardoor hij gespecialiseerd is in alle gezondheidsaspecten van het menselijk oog. Boukje studeerde aanvankelijk economie maar volgde daarna de versnelde opleiding tot opticien.

Robin: ‘Mijn wens was altijd al om ooit een eigen optiekzaak te runnen. Die kans deed zich versneld voor door persoonlijke omstandigheden bij één van de vorige eigenaars. Dat was wel even slikken dat ik mijn droom zo snel kon realiseren maar het was ook een kans die ik niet mocht en kon laten lopen. Wel was daar de afspraak met Hans en Petra in ’t Veen om binnen vijf jaar na de overname een naamswijziging door te voeren.’ Een nieuwe naam die iedereen aanspreekt is echter niet zo maar verzonnen. Vandaar dat Robin en Boukje tijdelijk een POP-UP store aan de Oosterstraat openden om de naamswijziging te promoten. In deze tijdelijke winkel kon men kennis maken met al het moois wat ze verder nog te bieden hebben. Het liep storm en zeventig deelnemers testten hun creativiteit en kwamen met een voorstel voor een nieuwe naam. Dat resulteerde uiteindelijk tot In het Zicht Optiek als winnaar! Deze naam kwam zelfs twee keer uit de inzendingen naar voren. Met deze winnende deelnemers zal contact worden gezocht.

Binnenkort wordt uit alle inzendingen een winnaar getrokken. Hij of zij krijgt een waardecheque van €100,-, te besteden in de winkel. De komende maanden is het enthousiaste stel druk met de voorbereidingen voor de naamswijziging. Denk hierbij aan de huisstijl. Per 1 januari 2022 draagt de optiekwinkel dan de mooie nieuwe naam In het Zicht Optiek. Voorlopig blijven ze hun dienstverlening op de huidige locatie, Hoofdstraat West 38, voortzetten.

Robin en Boukje zijn dik tevreden over de ontwikkelingen van hun zaak in de afgelopen twee jaar. De zaak waarin ze hulp krijgen van verkoopmedewerkster en stylist Jantine en opticien in opleiding Meike. Waardoor Robin zich vol op de oogzorg en optometrie kan richten. Een absolute meerwaarde en dat onder[1]scheidt deze opticien van andere opticiens.

Robin: “Tijdens mijn stage en werk in het ziekenhuis merkte ik dat er in de praktijk vaak te weinig tijd is bij de oogarts om de patiënt dingen goed uit te leggen.”. Die blijft daardoor vaak met vragen zitten. Wij nemen die tijd wel om onze klanten goed te adviseren qua oogzorg. Ik werk nauw samen met huis- en oogartsen in de omgeving en die weten dat ze mensen met oogklachten gerust naar ons door kunnen sturen. Door een modernere en uitgebreidere collectie (zonne)brillen en monturen aan te bieden is het ons ook gelukt om een jongere doelgroep aan te boren’. Op naar Uithuizen dus voor deskundig oogadvies, brillen, monturen en contactlenzen maar ook voor (kleine) (bril)reparaties!