Voor optometrie naar In ’t Veen Optiek


UITHUIZEN - ‘Gezonde ogen zijn onze zorg’ stelt In ‘t Veen optiek in Uithuizen. ,,Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt.”

Robin Weijenberg, optometrist en eigenaar van In ’t Veen Optiek legt uit: ,,De optometrist is makkelijk toegankelijk. De klant kan er zonder verwijsbrief naartoe. Wij kunnen gericht adviseren of doorverwijzen in overleg met uw huisarts naar de oogarts mocht dit nodig zijn.”

Bij de optometrist van In ’t Veen Optiek kan men ook terecht om de gezondheid van de ogen te screenen. Zo kan In ’t Veen Optiek onder andere oogdruk en oogspierbalans opmeten, staar en netvlies beoordelen en droge ogen onderzoeken. De optometrist onderzoekt de gezondheid van de ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen.

Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt men via de huisarts doorverwezen.

Op welke manier worden ogen onderzocht bij In ’t Veen optiek? De ondernemers hebben sinds de overname elk jaar geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe apparatuur. Met deze instrumenten is men in staat om het oog van voor tot achter in kaart te brengen. Voorbeelden hiervan zijn de DNEyescanner, de Fundus scanner en een corneatopograaf.

DNEyescanner
Het oog is uniek, net als een vingerafdruk. Met behulp van een DNEye-scanner brengt men bij In ’t Veen Optiek al sinds 2017 de biometrie van het oog in kaart. De verkregen data worden gebruikt voor de hypernauwkeurige en individuele brillenglazen. In de advertentie elders in deze editie is daarover extra informatie te vinden.

Corneatopograaf
Droge ogen worden goed in kaart gebracht met een traananalyse. Dit wordt gedaan met behulp van de corneatopograaf. Hiermee wordt de kwaliteit van het traanvocht inzichtelijk en kan een gericht advies worden gegeven voor het managen van klachten die veroorzaakt worden door een verminderde traankwaliteit.

Fundus-scanner

Vol trots vertelt Robin Weijenberg over de laatste investering, de Fundus scanner. Het netvlies wordt met behulp van de Fundus scanner in kaart gebracht en op deze manier kunnen vroegtijdig netvliesproblemen worden vastgesteld en/of bestaande oogaandoeningen in de gaten gehouden worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan hoge oogdruk/ glaucoom, netvliesproblemen door bijvoorbeeld diabetes, Macula degeneratie of Retinitis pigmentosa.

Preventief onderzoek
Preventief optometrisch onderzoek is van belang. Vanaf een bepaalde leeftijd en/of bij oogaandoeningen in de familie is het raadzaam om eens in de paar jaar preventief de ogen optometrisch te laten beoordelen. Alleen met preventief periodiek onderzoek kunnen oogaandoeningen tijdig gezien en behandeld worden, vaak nog voor er problemen ontstaan. Graag vertelt men bij In ‘t Veen Optiek meer over de mogelijke oogonderzoeken. Wie vragen heeft, kan gerust langskomen in de winkel aan de Hoofdstraat West in Uithuizen.

In ’t Veen groeit
Naast de ontwikkelingen op het gebied van oogzorg wordt er ook gewerkt aan de uitbreiding van het team. Sinds augustus is Meike Nepperus namelijk bij In ’t Veen Optiek in dienst getreden. Zij volgt bij In ’t Veen Optiek de bbl-opleiding tot opticien.

Begin november starten Boukje Miske en Meike Nepperus ook met een stijladvies-training, die Jantine Weessies in het verleden al met succes heeft gevolgd.  De training zal in de praktijk gebracht worden tijdens de Stylingsdag op 27 november. ,,Daarnaast is er ook al een mogelijke opvolgster gevonden”, grapt de ondernemer. Robin en Boukje zijn namelijk trotse ouders geworden van een dochter.

Op donderdag 2 en vrijdag 3 oktober is de Rodenstock B.I.G. VISION TOUR bij In ’t Veen Optiek. Tijdens deze dagen kan men de ogen hypernauwkeurig laten meten met de DNEyescanner. Voor een afspraak kan men bellen met 0595-431344.